Gismo, a hős szörnyecske

Kutyából nem lesz szalonna - Majdnem kutyás post

2013. július 15. - Gismo8

A múltkori cicás postom után úgy éreztem, hogy ennyivel jövök a kutyuknak is :)

Sokat mondogatjuk. De legtöbbet csak saját megnyugtatásunkra, illetve azért, hogy jól megmondjuk a frankót, mint a szalonnakészítés ősi mesterségének mindentudó übermájtszterei. 
Mindez azonban csak tüneti kezelés, illetve még az se, mert, ezzel bizony nem oldottunk meg semmit. A baj ugyanis nem itt van - és ha már kutyás a poszt, akkor had engedjek meg magamnak egy másik ebes, elmés megjegyzést...khm...a kutya nem itt van elásva.  


Gondolkoztam. Szerintem a hentesek legtöbbjétől még soha senki nem kért kutyaszalonnát. Továbbmegyek, ha bemennél és kérnél valószínűleg nagy szemekkel nézne Rád a hentes, teljesen hülyének nézne, vagy sértődöttségében belőled csinálna szalonnát, mert hogy mit képzelsz magadról, hogy azt feltételezed, hogy nála kutyából készült szalonna kapható. Miért? Mert kutyából nem készítünk szalonnát. Azért.

Tetszik érteni? Nem a kutya hülye, hogy nem lehet belőle szalonna. Nem az Ő hibája. 
A baj ott kezdődik, amikor valaki belőle akar szalonnát csinálni. Aztán -gondolom- nem sikerül. Erre jön valaki és lemondóan, a kutyára legyintve bölcselkedik egyet, hogy: "Kutyából nem lesz szalonna!"

Pedig a legésszerűbb reakció ugye az lenne, hogy:
"TE TELJESEN HÜLYE VAGY? Kutyából AKARSZ szalonnát csinálni?
Apám, te nem vagy normális, a kutya ugyanis erre alkalmatlan, ha ezt eddig nem tudtad, az bizony a Te szegénységi bizonyítványod. Mekkora baromság, kutyából szalonnát. Menj be a henteshez és vegyél egy jó oldallal abból a paprikásból, mert az szalonna. Jó?"

Lefordítva a kis kifordított kutyaszalonna analógiát: Ne várd, hogy valaki megváltozzon, csak azért mert Te úgy látod jónak, vagy mert megígérte. Baromság. Az ember az, aki. Ha megpróbálod és amit Te szeretnél az nincs összhangban azzal amit Ő szeretne, vagy amilyen Ő maga, el fogsz bukni, és ez nem az Ő hibája lesz. Valószínűleg Neked kellene szemüveget venned, mert eddig disznónak nézted a kutyust. A szalonna meg nem gyün. :) 

Ez egy gyakori szitu, nem is kell ennél több szót a témára fecsérelni, hisz mind a szalonnaimádó, mind a kutya szerepében voltam már, sőt, Te is voltál már. Annyit szerettem volna csak, hogy egy picit más megközelítésből is lásd ezt az egészet...

A bejegyzés trackback címe:

https://gismo8.blog.hu/api/trackback/id/tr685399077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása