Gismo, a hős szörnyecske

2015: Fogadalmak helyett...

2015. január 03. - Gismo8

 

Nem beszélek fogadalmakról, elgondolkodtatni szeretnélek. Nem érdekelnek sem a magadnak tett ígéretek,de most még az sem, hogy mi van a hátad mögött, mi mindent kellett megélned 2014-ben.


Ha lenne 3 kívánságom, az egyik az lenne, hogy mindenki tudjon a másik szemével látni. Érezni, amit a másik érez, megélni a másik fájdalmát, átérezni mások nehéz időszakait és így megérteni a másikat. Ha így lenne, a világ egy sokkal jobb hely lenne. 
Meg is mondom miért. Az élet ilyen:rengeteget csalódunk, nagyon sok fájdalommal kell szembe néznünk, megesz minket a bizonytalanság, és eljutunk egy olyan pontra, hogy már csak azzal foglalkozunk, hogy mennyire rossz nekünk. Képesek vagyunk annyira mélyen belevetni magunkat az önsajnálatba, hogy észre sem vesszük, hogy körülöttünk mindenkinek hasonló problémái vannak. Sőt...Az igazság az, hogy ha egy kicsit jobban körbenéznénk és őszinték lennénk magunkhoz, szembe kellene néznünk azzal, hogy valójában mi igencsak szerencsések vagyunk egy egy embertársunkhoz képest.

 

Lerobbant a kocsid, elhagyott a szerelmed, kihíztad a nadrágod, csalódtál egy barátban, nem találsz munkát, és már annyira eleged van az emberekből, mert mindenki csak bánt és kihasznál és nem ért meg senki.
Félre ne érts, ha valaki akkor én tudom, hogy nehéz Neked. Én a romantikus filmeken is bőgök, annyira beletudom élni magam. 
De hidd el, ezek a dolgok eltörpülnek a mellett, ha egy élet munkáját veszik el a bankok, ha elveszíted egy végtagod, vagy rosszabbat mondok, elveszíted a szeretteidet, vagy épp rólad derülne ki, hogy gyógyíthatatlan beteg vagy.
Csak gondold végig.  



Ott vagy Te. Meg a Te problémáid. Tuti, hogy olyan hatalmasak, ahogy Te azt gondolod?


Nem ismerek olyan embert, aki azt merné mondani: nekem könnyű életem volt. Pedig ismerek szegényt, gazdagot, nincstelent, butát és zsenit, érzéketlent és érzékenyt is. Mindannyiunknak meg van a maga története.
Nincs olyan, hogy mindig minden jó.

2015-re így azt kívánom mindenkinek: Álljon meg egy perce, gondolkodjon el és dobja ki a francba a sebnyalogatást, mert csak hátráltat. Tudom, az élet nem könnyű. De tartozunk szerintem magunknak annyival, hogy nem nehezítjük meg magunknak még jobban.
Ehhez azonban erőt kell merítenünk, mert ha belátjuk, hogy a panaszkodás nem visz előre, egy egészen különös fejezete kezdődik az életünknek. Onnantól ugyanis el kell fogadnunk, hogy a saját sorsunk kovácsai vagyunk, és ez bizony felelősség. Egy olyan felelősség, amiről mostanság nem szeretünk tudomást venni, mert úgy könnyebb. Ne engedd, hogy a gondjaid határozzanak meg Téged. Ne engedd meg magadnak ezt a kényelmet. Mert ez az, semmi más: káros kényelmesség.
2015-ben végre arra koncentrálj, hogy a legjobbat hozd ki magadból. Ezt kívánom Neked. S ha úgy érzed, bárki tud ebben segíteni Neked, kérj segítséget. De a megváltást ne mástól és ne a fogadalmaidtól várd, változni, változtatni a saját dolgaidon ugyanis csak Te tudsz. Csak TE!

Boldog Új Évet Kívánok!





A bejegyzés trackback címe:

https://gismo8.blog.hu/api/trackback/id/tr527036901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása