Gismo, a hős szörnyecske

Tetszik vagy sem: Te is csak egy Gyufaszál vagy!

2014. július 04. - Gismo8


Dal a poszthoz:



Szevasz, Te kis Gyufaszál!

7 másodperc. A szakirodalom szerint ennyi idő kell ahhoz, hogy első találkozásnál a veled szemben álló így vagy úgy elkönyveljen a saját előzetes kategóriáinak, tapasztalatainak megfelelően. 7 másodperc alatt bekerülsz egy skatulyába és ha ez nem lenne elég, még rád is húzzák a fedőt.

Onnantól ott kuksolsz a sötétben a többi gyufaszállal, és bármit is mondasz, a skatulya, ami körülzár, tompítja azt, sőt időnként, ha a skatulya fala túl vastag, teljesen el is némít.

matchbox.jpg

7 másodperc rövid idő: Elég egy mondat, vagy egy rosszul választott cipő, s máris nem a megfelelő skatulyában találod magad

Szétnézel és azt látod, hogy a skatulya tele van olyan gyufaszálakkal, akik között Te kívülállónak érzed magad. Egyszerűen nem érted, mit keresel közöttük, hisz Te másfajta Gyufaszál vagy, pontosan tudod. Nem érzed magad jól közöttük, a skatulya, amibe kerültél, szintén egyértelműen nem a Te otthonod.


matchbox2.jpgNe feledd, talán csak számodra egyértelmű, hogy rossz gyufák közé kevertek...

 

De mit lehet tenni? Be vagy zárva és hiába kiabálsz, hiába mondasz bármit is, a skatulya hajthatatlanul tompít. Szinte kár minden szóért. Ahhoz, hogy szót érts emberünkkel ki kell jutnod a skatulyából, meg kell mutatnod, hogy, bár Ő abban képzelt el téged, az nem a Te természetes közeged, Te nem odavaló vagy. Meg kell győznöd, de ugye mint mondtam nem szavakkal biztos, hogy szavakkal menni fog. Akkor hogy? Tettekkel! Ha bizonyítani akarod, hogy máshol a helyed, az egyetlen tényleg hatékony mód, ha megmutatod, hogy nem az vagy, akinek az első 7 másodpercet követően Ő elkönyvelt. Nem a bizonyítványt kell magyarázni, építkezz tettekre. Mert ezeknek van súlya,  hisz tudod... a szó elszáll, a tett nyomot hagy.

2013-Match-Synopsis.jpg
Találd meg a módját, hogy kitűnj a gyufák közül, ez az egyetlen igazán hatékony módja, hogy kijuss a skatulyából

Szóval, ha úgy érzed rossz skatulyába kerültél, meg kell próbálnod kijutni. Sikerülhet erővel kifeszíteni, de a legokosabb, ha megvárod, míg a partner egy pillanatra kinyitja a skatulyát, s akkor kiugrassz. Kevés időd lesz, mert ha nem tudod rövid időn belül elgondolkodtatni, hogy talán nem ebbe a skatulyába kellene visszatennie, akkor nemes egyszerűséggel visszadob ugyanoda. És akkor még nehezebb lesz kijutnod. Szóval csak ügyesen, okosan! :)

Nézőpontváltás
De ugye azt tudod, hogy Te is ezt csinálod? Hogy Te is, akárcsak én, nagy valószínűséggel mindenkit gyufaszálként pakolgatsz önkényesen a kis skatulyáidba. És ugye tudod, hogy néha elvétjük? És remélem miután tudod, milyen gyufának lenni, együtt tudsz érezni velünk... a többi gyufaszállal.



Puszi,
Skatulyaszaggató Gismogyufa

A bejegyzés trackback címe:

https://gismo8.blog.hu/api/trackback/id/tr866463117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása