Gismo, a hős szörnyecske

Nálam nem döglik meg a szomszéd tehene

2015. július 13. - Gismo8

 
Nagyon figyelünk kell a szomszéd tehenére, nem dögölhet meg! Tudod miért?
Mert ha a esetleg a Tied döglik meg, talán épp az Ő tejéből iszol majd Te is!

 funny-cow-on-a-green-meadow_912_x_600.jpg


Múlt héten egy barátom épp azt mesélte nekem, mennyire bosszantja, hogy itt Magyarországon mindenhol csak a kritizálás megy, az irigykedés, a mások lehúzása, és ha véletlenül valaki sikeres, akkor mérhetetlen mennyiségű sárral kezdik el dobálni az illetőt. De ami brutális, hogy már oda jutottunk, hogy ha valaki elbukik, akkor még a földön belé is belé rúgunk. 

És ez nem jó. Azt kellene látnunk, hogy mi magunk is hátráltatjuk az országot, hogy a megfelelő irányba haladunk, ha egymásban a hibákat erősítjük. 

Megannyi csalódással és bukással nézünk szembe MINDANNYIAN mire felnövünk, a legtöbben haszontalannak találjuk az iskolákban leadott tananyagot, még 20 éves korunkban sem tudjuk mit akarunk az élettől, a legtöbbünket éri szerelmi csalódás is és még lehetne sorolni.
De úgy gondolom, hogy kapjunk akármekkora szart is a nyakunkba, az soha, ismétlem: soha nem hatalmazhat fel bennünket arra, hogy mások életét megkeserítsük. Sőt igazából, épp nekünk magunknak, egyénenként kellene megálljt parancsolnunk az ördögi körnek, ami megeszi a híres magyar kreatív gondolkodást. Mert hidd, el megeszi. És még a csontokat se köpi ki.

Nézd, elég pofon egyszerű látni azt, hogy ez a mentalitás nem lehet hosszútávon kifizetődő. Lesznek a nagyon bátrak és kitartók, akik így is, úgy is tesznek rá, ki mit mondd, és elérik, amit akarnak. Ezekből az emberekből lesz kevesebb, és lesz egy csomó, saját életével elégedetlen, mindenkinek rosszat kívánó, negatív, lehúzó energiavámpír.

De lehetne ezt másképp is. 

Igen én is tudom, hogy nehéz ebben az országban bármit is kezdeni. Én is látom, hogy vannak akik pofátlanul lopnak, csalnak, hazudnak, és valahol engem is dühít természetesen, hisz ki szereti ha egy társasjátékban csalnak vele szemben? Szerintem senki. De nem ez a legnagyobb baj itthon. A baj, az, a dühünket egymáson vezetjük le. Olyanokon is, akik nem szolgáltak rá. És ilyenkor egyből elindul egy végeláthatatlan teljesen felesleges  az adok-kapok. Na ez az aminek semmi értelme.

Én ezt meguntam. Évek óta tudatosan építgetem az életem. Az olyan emberek társaságát keresem, akik inspirálnak, olyan emberekkel töltöm a legtöbb időmet, akik őszinte visszajelzést adnak egy-egy ötletemre, s kritikájukat felém konstruktívan fogalmazzák meg. A célom egyértelműsíthető, ha valaki követ a facebookon talán látszik, hogy egy új mentalitás megerősödésén dolgozom. Egy új, szebb, jobb Magyarországért dolgozom a magam módján. Egy olyan ország felépítésén, ahol mi közemberek értjük, hogy egymás nélkül elveszünk.

És hogy ki vagyok hogy ekkora szavakkal dobálózom?

Egy apró mag vagyok. Keresem a hozzám hasonló magokat, akikkel előbb egy párkányt borítunk virágba, aztán még több magot nevelve bevesszük a kertet, az utcát, majd a várost, a megyét s végül az országot. Ha nem hiszed járj, utána. Vagy tudod mit, mi lenne, ha Te is mag lennél?

Az vagy? Írj nekem. Sok dolgunk van.





A bejegyzés trackback címe:

https://gismo8.blog.hu/api/trackback/id/tr37626036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása